Krybekælderdæk - nybyggeri
Efterisolering
Krybekælder etableres i dag primært i sommerhusbyggeri, ingeniørgang eller hvor jordbundsforhold gør, at terrændæk er uegnede.
Ingeniørgange og krybekældre, der indeholder installationsdele, anbefaler vi at udføre som varm krybekælder. Det vil sige, at krybekælderens gulv udføres som isoleret terrændæk og væggene som isoleret kældervæg. Kælderdækket er uisoleret. Herved opnås at installationsdelene kan udføres med mindre isoleringstykkelse og at risiko for frostsprængning fjernes.
Ved kold krybekælder med betondæk isoleres der på undersiden af dækket med et nedforskallet lag. Det nedforskallede lag skal være af uorganisk materiale, eks. stålregler, da det frarådes at anvende organiske materialer i kolde krybekældre.
Alternativt kan fast isolering fx ISOVER Industriplade 2 monteres under loftet i et ubrudt lag, fastholdt med fx betonskruer og skiver.
Krybekælderdæk med træbjælkelag er følsomme over for fugtpåvirkninger, så det anbefales, at mindst halvdelen af isoleringen placeres som ubrudt lag under bjælkerne, og resten mellem bjælkerne. En hård isolering såsom ISOVER Industriplade som det ubrudte lag, vil fungere som et diffusionsåbent vindtæt lag.
Dampspærre, fugtspærre og radonsikring
I et betondæk, vil betonen fungere som dampspærre og radonspærre. Dog kan det være nødvendigt at udlægge en fugtspærre ovenpå betonen hvis den stadig er fugtig, når der udlægges trægulv.
Ved samling med fundamenter og ydervægge samt ved installationsgennemføringer skal der etableres en radon- og dampspærre.
I et træbjælkedæk, skal dampspærren placeres over træbjælkerne. Dampspærren bør udføres så den også fungerer som radonsikring, da man bør undgå at have to tætte lag i konstruktionen.
Konstruktionsvarianter
Konstruktionens U-værdi kan optimeres ved at vælge isolering med lav λ-værdi.
Relaterede produkter
