Skunken er det hulrum der dannes ved, at der er en lodret væg fra tag/skråvæg, ned til gulvet. Det kan sagtens betale sig at efterisolere dette hulrum.

Sådan gør du
Vi anbefaler, at man efterisolerer både skunkvæggen ind mod loftsrummet, og skunkgulvet ned mod etageadskillelsen (er der varmerør i skunkrummet, bør du også få dem isoleret). Hvis det føles som et for stort projekt, skal man kontakte en professionel. Vil man undgå at skulle have ekstra isolering på varmerørene, kan man alternativt lave en varm skunk. Det gøres ved at der isoleres langs taget i stedet for i skunkvæggen.
Hvis du selv vil udføre arbejdet, gør sådan her:
- Den indvendige beklædning samt eksisterende isolering og dampspærre fjernes. I skunkgulvet bibeholdes dampspærren. Ser isoleringen fin ud og er den ikke faldet sammen kan den genbruges senere. Isoleringsevnen er dog ikke ligeså god som hvis man monterer ny isolering.
- Fra skunksiden laves en påføring med regler på skunkstolperne og spærfoden. Påføres der på skunkstolperne fra beboelsessiden vil det kræve, at gulvet også fjernes for senere at kunne gøre konstruktionen tæt.
- Dampspærre monteres i skunkvæggen ved at klæbe den på siden af skunkstolperne og fæstne med en liste. Dampspærren skal monters, så den kommer til at sidde på den varme side af isoleringen. Hvilket maksimalt er 1/3 inde i isoleringslaget fra den varme side.
- Dampspærren kobles sammen med den eksisterende dampspærre i skunkgulvet og fra skråvæggen. Er den eksisterende dampspærre ikke tæt mod spærfødderne udskiftes denne også og kobles på ydervæggen med en fuge og klemliste.
- Der isoleres i træskelettet på udvendig og indvendig side af dampspærren med ISOVER Flex, Formstykker eller Ruller.
- Ny indvendig beklædning monteres.
Følgende ISOVER produkter kan benyttes:
- ISOVER Flex
- ISOVER Formstykker
- ISOVER Ruller
- ISOVER Formstykker med vinger
- ISOVER Vario Xtra
- ISOVER Basic (kampagneprodukt)